Optreden Big Music Cruise

BIG MUSIC CRUISE

Zaterdag 24 september 2022
11.00 – 19.00 uur
2 Podia
12 Bands
250 Muzikanten
15.000 Bezoekers

Big Music Cruise 2022: het muzikale lichtpuntje.
BigBand Gorcum is voornemens om na 2 donkere jaren zonder optredens, voor de 4de keer, in samenwerking met De Lingehaven (organisator van de botenbeurs), de Big Music Cruise, een fantastisch muziekevenement tijdens de botenbeurs, te organiseren.

Uiteraard alles onder voorbehoud van de mogelijkheden die we krijgen van de overheid en de gemeente om dit binnen de dan geldende regels te kunnen organiseren. Maar we zijn optimistisch en gaan vooralsnog er van uit dat dit festival dit keer in volle omvang plaats kan vinden.
Op 2 podia, op de Kriekenmarkt en op ons eigen terrein aan de Vijfde-Uitgang, zal er gedurende de hele middag swingende muziek ten gehore worden gebracht door een 12-tal BigBands en andere swingbands. Tussen de optredens door varen bands al musicerend door de Lingehaven.
Botenbeurs
De Botenbeurs Gorinchem is een bijzonder evenement in de historische binnenstad. De Lingehaven is het fantastische sfeervolle decor van deze jaarlijkse beurs. Alle schepen die u dit weekend in de Lingehaven ziet zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar. Er is aanbod door particulieren en bedrijven, zowel nieuw als gebruikt. Op zaterdag is er een grote beursmarkt met dezelfde aantrekkelijke mix van nieuwe en gebruikte spullen. De beurs is geen nieuwkomer: in 2022 wordt hij voor de 33ste keer georganiseerd.

Big Music Cruise
Tijdens de drukbezochte zaterdag wordt er door BigBand Gorcum een uniek muziek evenement georganiseerd; de Big Music Cruise.
Op 2 podia treden de hele middag diverse Bigbands en Swingbands uit het hele land op. Er zal ouderwets swingende muziek in de stijl van Duke Ellington ten gehore worden gebracht, maar ook Jazz, Blues en zelfs Rock klassiekers ontbreken niet, veelal in BigBand stijl.